Germain Gigounon vervangt David Goffin in Davis Cup

Print
Germain Gigounon vervangt David Goffin in Davis Cup

Germain Gigounon vervangt David Goffin in Davis Cup

Germain Gigounon vervangt David Goffin in de Belgische Davis Cup-selectie die de komende dagen in Antwerpen tegen Israël speelt om een plaats in de Wereldgroep. Dat maakte ploegkapitein Johan Van Herck woensdag bekend op een persconferentie in het Antwerpse Stadhuis.

Gigounon is een 22-jarige Luikenaar die 255e staat op de wereldranglijst. Tot woensdagmiddag was hij nog in de running op het Marokkaanse Challengertoernooi van Meknes. In de tweede ronde verloor hij, even voor de start van de persconferentie in Antwerpen, van de Fransman Laurent Lokoli (ATP 564) met 6-1 en 6-3, waardoor hij met onmiddellijke ingang beschikbaar werd voor het Belgische team. Dat bestaat verder uit Olivier Rochus, Ruben Bemelmans en Steve Darcis.

Pols gebroken

David Goffin is onbeschikbaar voor het duel tegen Israël, nadat hij maandag op training zijn linkerpols had gebroken bij een val. Nog op woensdag wordt in Antwerpen overigens geloot voor de wedstrijden die zullen gespeeld worden op donderdag (twee enkelspelwedstrijden, eerste wedstrijd om 16u), vrijdag (één dubbelspelwedstrijd om 14u) en zondag (twee enkelspelwedstrijden, eerste wedstrijd om 13u) in de Antwerpse Lotto Arena.

Zaterdag wordt tussendoor een rustdag, uit respect voor de Israëlische delegatie, die dan de Joodse feestdag Jom Kippoer viert.

Belga, beeld PhotoNews