Verdachte zaak-Criel langer aangehouden door zelfdoding eerste partner

Print
Verdachte zaak-Criel langer aangehouden door zelfdoding eerste partner

Verdachte zaak-Criel langer aangehouden door zelfdoding eerste partner

De Gentse raadkamer heeft woensdag de aanhouding bevestigd van de 45-jarige apotheker die ervan verdacht wordt de hand te hebben gehad in de "zelfdoding" van zijn eerste vrouw in 2009. De man zit sinds mei opgesloten wegens de moord op zijn andere partner, Veerle Criel.

Marc V.O. bekende begin mei dat hij eind april grafisch ontwerpster Veerle Criel verdoofde, in folie wikkelde en in het kanaal Brugge-Oostende dumpte. Tijdens het onderzoek naar het verleden van de man besloten de onderzoekers de zelfdoding van zijn eerste partner in augustus 2009 van onder het stof te halen.

Aangehouden na verhoor

"Afgelopen donderdag werd Marc V.O. geconfronteerd met de verslagen van de wetsdokter en een toxicologisch verslag", aldus zijn advocaat Steven Vermandel, die over de inhoud daarvan niet verder wil uitweiden. "Hij ontkent de hand te hebben gehad in het overlijden van zijn eerste vrouw."

De onderzoeksrechter besliste echter op basis van het verhoor om de man in dat dossier in verdenking te stellen voor moord en aan te houden. Woensdag verscheen Marc V.O. in die zaak voor de raadkamer, die zijn aanhouding met een maand verlengde. Maandag besliste de raadkamer al dat Marc V.O. een maand langer in de cel blijft voor de moord op Veerle Criel.

Belga, archieffoto