Dirk Brossé zet haiku's van Herman Van Rompuy op muziek

Print
Dirk Brossé zet haiku's van Herman Van Rompuy op muziek

Dirk Brossé zet haiku's van Herman Van Rompuy op muziek

Bestormen Europees president Herman Van Rompuy en componist Dirk Brossé binnenkort de downloadhitlijsten? Best mogelijk, want samen lanceren ze het album Haiku Cycle One.

Een president die een cd uitbrengt: er zijn weinig politici die het Herman Van Rompuy voordeden BV’s als Chris Lomme, Jo Lemaire en Helmut Lotti waren dan ook heel nieuwsgierig naar het resultaat. Naast de composities van Dirk Brossé bevat het album ook werk van onder meer Jef Neve.

Dat het album Haiku Cycle One er komt, is te danken aan Dirk Brossé: “Ik ben al sinds mijn jeugd een liefhebber van haiku en recent las ik het boekje met haiku van president Van Rompuy. Dat bracht me op het idee om muziek te componeren rond zijn haiku en hij was daar onmiddellijk voor te vinden. Dat Herman Van Rompuy president is, staat hier los van. Hij is bescheiden en ziet zichzelf als politicus en economist, hij heeft niet de pretentie een groot dichter te zijn.”

Jessye Norman

De hitlijsten halen is niet bepaald de ambitie maar er zijn wel grote plannen: “De cd moet niet zo nodig in elke Europese winkel liggen. Het gaat om de kunst, niet om de verkoop. Maar het album is wel te downloaden. We gaan er trouwens nog verder mee aan de slag. Er is al een tweede album gepland, met nieuw geschreven haiku. Voor het eerste album komt een bewerking voor groot orkest en daar hopen we een beroep te kunnen doen op de legendarische sopraan Jessye Norman. De cd is aan haar opgedragen en zij bleek bijzonder gecharmeerd", vertelt Brossé.

Guy Van Vliet
Foto: Geert Van De Velde -
Dirk Brossé en Herman Van Rompuy (centraal) en zangeres Hanne Roos (rechts)