Aanklager eist doodstraf tegen Indische groepsverkrachters

Print
Aanklager eist doodstraf tegen Indische groepsverkrachters

Aanklager eist doodstraf tegen Indische groepsverkrachters

Tegen de vier mannen die dinsdag schuldig werden bevonden aan de verkrachting en de dood van een 23-jarige studente in december in New Delhi, wordt de doodstraf geëist. Dat heeft aanklager Dayan Krishnan woensdag verklaard.

In een rechtbank in de Indiase hoofdstad zijn de pleidooien over de strafmaat van start gegaan. De vier mannen werden dinsdag schuldig bevonden aan dertien aanklachten, waaronder groepsverkrachting, doodslag en criminele samenzwering.

Aanklager Dayan Krishnan heeft de doodstraf geëist tegen de daders. "Het hulpeloze meisje werd gemarteld, ik kan me geen meer duivelse daad voorstellen", zei hij.

De 23-jarige studente werd op 16 december gewelddadig verkracht en geslagen met een ijzeren staaf op een bus toen ze op weg naar huis was van de film met haar vriend, die ook werd mishandeld. De vrouw stierf op 29 december aan haar verwondingen in het ziekenhuis. De verkrachting zorgde voor internationale verontwaardiging en massale protesten in India. De Indiase overheid voerde naar aanleiding van de protesten strengere straffen in voor daders van seksueel geweld.

De verdediging komt later op de dag aan het woord. Daarna kan de rechter een uitspraak doen over de strafmaat of de zaak uitstellen tot donderdag. De advocaten van de verkrachters hebben dinsdag al gemeld dat ze in hoger beroep zullen gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Belga
Foto EPA