Ook VS, Costa Rica en Argentinië zeker van WK

Print

Ook VS, Costa Rica en Argentinië zeker van WK

Argentinië heeft zich dinsdag als eerste land in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone geplaatst voor het WK voetbal. In de Noord- en Midden-Amerikaanse zone zijn de Verenigde Staten en Costa Rico zeker van een ticket voor Brazilië.

Onder leiding van de onvermijdelijke Lionel Messi versloeg Argentinië in Asuncion Paraguay met 2-5. Met 29 punten uit 14 wedstrijden kan Argentinië, met nog twee duels te gaan, niet meer uit de top vier vallen. Messi tekende dinsdag voor twee doelpunten (12e en 52e minuut), allebei gescoord van op de stip. Sergio Agüero, Angel Di Maria en Maxi Rodríguez waren eveneens trefzeker voor de blauw-witten, bij wie Lucas Biglia (ex-Anderlecht) 90 minuten meespeelde. Voor Paraguay scoorden Ariel Núñez en Roque Santa Cruz.

Nog dinsdag verloor Colombia, tweede in de stand, met 2-0 van Uruguay. Bolivia en Ecuador deelden de punten (1-1), Venezuela haalde het met 3-2 van Peru.


In de voorrondes in Noord- en Midden-Amerika versloeg de VS rechtstreeks concurrent Mexico met 2-0. Costa Rica, met Bryan Ruiz (ex-AA Gent) als kapitein, speelde 1-1 gelijk in Jamaica. De VS telt nu 16 punten, Costa Rica 15. Honduras (11), Panama en Mexico (elk 8) maken nog kans op het laatste rechtstreekse WK-ticket. De vierde in de stand moet barrages spelen tegen Nieuw-Zeeland.

Voorlopig zijn al tien landen zeker van een plaats op de WK-eindronde van volgend jaar. Naast organisator Brazilië en de VS en Costa Rica gaat het om Nederland, Italië, Japan, Australië, Iran, Zuid-Korea en Argentinië.

Belga/FiVr, foto's AFP