VTM lanceert 'The Voice van Vlaanderen' voor kinderen

Print
VTM lanceert 'The Voice van Vlaanderen' voor kinderen

VTM lanceert 'The Voice van Vlaanderen' voor kinderen

Kinderen die een muzikale carrière zien zitten, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor 'The Voice Kids'. Het programma komt in 2014 op VTM. Intussen raakte bekend dat Koen Wauters coach blijft in de 'normale' versie.

Net als in Nederland knijpt ook VTM binnenkort het format van 'The Voice' verder uit. Naast een derde jaargang van de reguliere versie, komt er binnen afzienbare tijd ook een variant met kinderen. Het opzet is bijna identiek. Het grootste verschil met de normale versie van 'The Voice', is dat de kindervariant veel korter is. Producent John De Mol wil zo de kinderen minder belasten.

Eén live show

Na de blind auditions versnelt het format en verlopen de battles een pak sneller. Niet twee, maar drie kinderen nemen het tegelijk tegen mekaar op. Slechts één act gaat door. Er is slechts één live show, meteen ook de finale. De kinderen moeten dus maar drie keer het podium op. De inschrijvingen voor 'The Voice Kids' zijn al geopend. De coaches en presentator voor het programma worden later bekendgemaakt.

Dinsdag raakte nog bekend dat Koen Wauters weer van de partij zal zijn als coach. Hij gaat de opnames, combineren met 'Belgium's Got Talent' en nieuw werk van Clouseau. Lang zag het ernaar uit dat Koen verstek zou geven wegens geen tijd. Regi en Bent Van Looy zijn nieuw bij de coaches in 'The Voice'. Wie op de vierde stoel komt, zal binnenkort beslist worden.

Tom VETS