Orde van Geneesheren start onderzoek naar maagchirurg

Print
Orde van Geneesheren start onderzoek naar maagchirurg

Orde van Geneesheren start onderzoek naar maagchirurg

Hasselt - De Orde van Geneesheren start een onderzoek naar de omstreden Limburgse maagchirurg A.H. Het onderzoek komt er nadat de afgelopen dagen minstens vijf ex-patiënten een klacht hebben ingediend. Volgens hen werden ze foutief geopereerd.
Na de getuigenissen in deze krant over mislukte operaties door chirurg A.H. hebben een dertigtal ex-patiënten ondertussen de krachten gebundeld. Minstens vijf hebben nu bij de Limburgse Orde van Geneesheren een klacht ingediend. "Als de klachten ontvankelijk worden verklaard, zal een onderzoekscommissie de komende weken de klagers en bewuste arts horen", zegt Jos Vandekerkhof, voorzitter van de Limburgse Orde. "Vervolgens zal de provinciale raad van de Orde oordelen over eventuele sancties."

Geen schadevergoeding via Orde

Zo’n sanctie kan gaan van een waarschuwing tot een schorsing. Een klacht bij de Orde heeft enkel gevolgen voor de arts en kan nooit leiden tot een schadevergoeding voor de patiënt. Daarvoor moet men naar de rechtbank stappen. De ex-patiënten overwegen gerechtelijke stappen.

Lees ook:
Koppel dient klacht in tegen omstreden maagchirurg
Littekens voor het leven door fout maagchirurg

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

KSn, foto KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio