Frankrijk vernedert Belgian Lions in tweede helft

Print
Frankrijk vernedert Belgian Lions in tweede helft

Frankrijk vernedert Belgian Lions in tweede helft

De Belgian Lions hebben op het EK basketbal in Slovenië hun laatste groepswedstrijd verloren. Tegen topfavoriet Frankrijk gingen de Belgen met 82-65 de boot in. Nochtans stonden onze landgenoten tijdens de rust met 46-34 voor, maar in het derde kwart stelden Tony Parker (foto) en co. met 32-9 orde op zaken.

België was door het verlies van Groot-Brittannië en Israël eerder op de dag wel al zeker van de derde plaats en het bijbehorende ticket voor de tweede ronde.

De jongens van bondscoach Eddy Casteels schoten stevig uit de startblokken tegen het op papier veel sterkere Frankrijk. Bij de rust stonden ze dan ook met 34-46 aan de leiding. Maar na de pauze werden ze volledig weggespeeld, waardoor de 82-65 niet eens overdreven was.

De Belgen eindigen na twee zeges en drie nederlagen met zeven punten op de derde plaats in de groep, voldoende voor een plaats in de tweede ronde. Frankrijk werd groepswinnaar met negen punten, Oekraïne (9) stootte als nummer twee van de groep eveneens door. In de tweede ronde komen Servië, Litouwen en Letland naast Frankrijk en Oekraïne bij in de groep. Alle landen nemen ook hun onderlinge uitslagen van de openingsronde mee naar de tweede ronde, waardoor de Belgian Lions er met nederlagen tegen zowel Frankrijk als Oekraïne achter hun naam niet al te goed voor staan.

Lees ook: Belgian Lions naar volgende ronde op EK basketbal

FiVr/Belga, foto EPA