Rusland wil The Bloodhound Gang de cel in (video)

Print
Russische speurders hebben maandag gemeld dat ze een strafzaak zijn gestart tegen leden van de Amerikaanse rockgroep The Bloodhound Gang. De zaak gaat over een incident dat zich in juli afspeelde, toen de bassist tijdens een concert in Odessa een Russische vlag "onteerde" door ze in zijn broek te stoppen en er achteraan opnieuw uit te halen.

Jared Hennegan, James Franks en andere niet-geïdentificeerde mensen worden ervan beschuldigd samen opgeroepen te hebben tot haat tegen de Russen en ze te vernederen, aldus een woordvoerder van de speurders. Als ze veroordeeld worden, kunnen ze tot vijf jaar gevangenis krijgen. De woordvoerder gaf echter toe dat de muzikanten zich niet in Rusland bevinden, en dat er geen uitleveringsverzoek is ingediend.

Tijdens het optreden trok Hennegan de Russische vlag door zijn broek, en hij riep daarbij "Zeg het niet aan Poetin". De woordvoerder meent dat de bandleden "hebben samengezworen om de nationale gevoelens van de Russen te vernederen". Bij een ander concert werden ze bekogeld met eieren en tomaten. Hun visa werden ingetrokken en ze werden het land uitgezet. De Russische minister van Cultuur noemde hen "idioten".

The Bloodhound Gang werd opgericht in de jaren 90 en staat bekend om zijn obscene, seksueel getinte teksten. Bij ons zijn de nummers Fire Water Burn en The Bad Touch bekend.

Lees ook: Bloodhound Gang mag 5 jaar lang Rusland niet binnen

Bekijk de beelden van het incident via YouTube:

Belga