OHL steunt schaatser Swings

Print

OHL steunt schaatser Swings

Eersteklasser Oud-Heverlee Leuven en topschaatser Bart Swings hebben maandag op een persconferentie op Den Dreef hun samenwerkingsakkoord uit de doeken gedaan. Onder het motto 'OHL Swings' heeft de club twee initiatieven uitgedokterd om Swings financieel te steunen en hem in optimale omstandigheden naar de Olympische Winterspelen van 2014 in Sochi te loodsen.

Bij de thuiswedstrijd van OHL van zaterdag tegen Charleroi zal Swings de aftrap geven en zullen er ook steunstickers te koop zijn. Voorts worden de supporters ook opgeroepen om een steunsms te sturen voor de schaatser en skeeleraar. Swings wordt ook peter van de studentenactie van de Leuvense club. Voor de wedstrijd van OHL tegen Bergen van 30 oktober kunnen studenten voor 15 euro een ticket (inclusief vijf consumpties) kopen. Per ticket gaat er vijf euro naar Swings. Vorig jaar werden er meer dan 1.500 studententickets verkocht tijdens OHL-KV Mechelen.

"Het is een eer dat we deze verregaande samenwerking met Bart mogen aankondigen", verklaarde gedelegeerd bestuurder Paul Van Der Schueren. "OHL is zelf uiteraard sportief ambitieus, maar wil ook zijn maatschappelijke rol spelen. Er zijn onze sociale projecten en op sportief vlak willen we de sport in de regio Leuven ondersteunen. Toen de crowdfundingsactie ons ter oren kwam, dachten we meteen dat we daar als club ons steentje bij konden bijdragen".


KFC Herent

Swings, die zelf uit het Leuvense afkomstig is en in zijn jeugd ook gevoetbald heeft (bij KFC Herent), hoopt met zijn crowdfundingsactie zo'n 300.000 euro te verzamelen. Vorige week stond de teller op 79.000 euro.

"Ik heb zelf in de jeugd ook gevoetbald. Weliswaar niet bij (Stade) Leuven, maar wel bij KFC Herent. Ik vind het in ieder geval een grote eer dat zo'n grote club de Belgische schaatsploeg wil steunen met het oop op Sochi. Voetbal is en blijft de grootste sport ter wereld, en met deze acties kan het Belgische schaatsen uiteraard ook nog meer bekendheid verwerven", aldus Swings. Naast Swings bestaat de Belgische ploeg overigens ook nog uit zijn broer Maarten, Ferre Spruyt en Wannes Van Praet.

"Ik wil echt zo'n ideaal mogelijke voorbereiding hebben op Sochi. Deze inzamelactie is ook bedoeld om het schaatsniveau in heel België op te krikken", aldus Swings, zelf ook nog student (derdejaars bachelor burgerlijk ingenieur).

Belga