Skipistes vaak een derde korter dan uitbaters vertellen

Print
Skipistes vaak een derde korter dan uitbaters vertellen

Skipistes vaak een derde korter dan uitbaters vertellen

De Belg is momenteel al op zoek naar de ideale skivakantie voor tijdens de wintermaanden. Maar daarbij kunt u best rekening houden met de resultaten van het onderzoek van de Duitser Christophe Schrahe. Hij heeft de lengtes die de de uitbaters opgeven vergeleken met de werkelijke lengtes van de pistes en stelde vast dat die laatste gemiddeld een derde korter zijn.

Schrahe berekende dat uitbaters van skipistes wintersporters laten vaak te veel laten betalen. Hij onderzocht de pistes van 88 ski-resorts en -gebieden en stelde vast dat ze hun trajecten gemiddeld 34 procent langer voorstellen dan ze in werkelijkheid zijn. Zo laat een exploitant uitschijnen dat er bij hem op een piste van 129 kilometer geskied kan worden terwijl dat maar op 49 kilometer kan.

De uitbaters zelf bedenken de vreemde excuses. Zo tellen ze stukken piste die moelijkheidniveaus blauw en rood hebben dubbel en vertellen ze dat de pistes al zigzaggend wel de correctie afstand zijn.

"Maar er kan toch sprake zijn van consumentenbedrog", zegt de woordvoerder van kamer van koophandel in Tirol in Het Laatste Nieuws. "Als je skipassen verkoopt met het argument dat er tweehonderd kilometer piste is en die blijken dan veel korter, bedrieg je de boel."

Archieffoto PN