Barguil doet het opnieuw in Spanje

Print
Barguil doet het opnieuw in Spanje

Barguil doet het opnieuw in Spanje

Na zijn eerste grote zege vrijdag heeft de jonge Fransman Warren Barguil (Argos-Shimano) maandag ook de zestiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. In een spannende sprint haalde hij het nipt van Rigoberto Urán en Bartosz Huzarski. De Italiaan Vincenzo Nibali (Astana) verloor 22 seconden op Horner maar blijft in de rode trui.

Na 147,7 kilometer tussen Graus en Sallent de Gallego haalde de 21-jarige Barguil het in een millimeterspurt van de Colombiaan Urán. De eerstejaarsprof was op ongeveer acht kilometer van de top in skioord Aramón Formigal weggesprongen uit de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste kilometer werd hij nog ingehaald door Uran, maar in de sprint haalde hij het nipt van de Colombiaan. Vrijdag was Barguil ook al de sterkste in de dertiende etappe, wat meteen goed was voor zijn eerste profzege.

Leider Nibali kreeg het lastig in de finale en verloor wat tijd op zijn naaste concurrenten. In de stand is Horner genaderd tot 28 seconden. Alejandro Valverde volgt op de derde plaats, op 1:14 van de leider. Joaquim Rodriguez is vierde op 2:29.

Dinsdag volgt er een rustdag in de Ronde van Spanje. Woensdag trekt het peloton over 184,5 kilometer van Calahorra naar Burgos.

FiVr/Belga, foto PN