IOC wacht nog steeds op bronzen medaille Lance Armstrong

Print
IOC wacht nog steeds op bronzen medaille Lance Armstrong

IOC wacht nog steeds op bronzen medaille Lance Armstrong

Lance Armstrong heeft zijn op de Olympische Spelen van 2000 in het Australische Sydney behaalde bronzen medaille nog steeds niet teruggegeven aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat verklaarde vicevoorzitter Thomas Bach maandag op het IOC-congres in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Midden januari bekende Armstrong in een interview met Oprah Winfrey dat hij zich jarenlang dopeerde. De gevallen wielergod moest daarna zijn zeven Tourzeges afstaan en bovendien eiste het IOC ook zijn bronzen olympische plak terug. Armstrong eindigde destijds in Sydney in de tijdrit op de derde plaats, na Viatcheslav Ekimov en Jan Ullrich.

"We blijven aandringen op een teruggave van de medaille. Tegen het in januari genomen besluit hem uit de uitslag te schrappen is door geen enkele instantie beroep aangetekend. Op juridisch vlak is deze zaak voor ons dan ook afgesloten", verklaarde Thomas Bach, dinsdag topfavoriet om Jacques Rogge op te volgen aan het hoofd van het machtigste sportorgaan ter wereld.

Belga