Inspecteurs na 7 jaar procederen veroordeeld voor neusbreuk slaan

Print
Inspecteurs na 7 jaar procederen veroordeeld voor neusbreuk slaan

Inspecteurs na 7 jaar procederen veroordeeld voor neusbreuk slaan

Twee inspecteurs van de politie van Lier zijn door de strafrechter in Mechelen schuldig bevonden aan slagen en verwondingen aan de 29-jarige K.G.. De hoofdbetichte Eric C. werd drie jaar geleden uit het korps ontslagen. De andere politieman, J.B., is nog werkzaam bij het korps. Zijn rol was beperkt bij de vechtpartij.

De zaak sleept al jaren aan maar is nu door de rechter beslecht. Eric C. kreeg 18 maanden cel, waarvan 12 maanden effectief en de rest met uitstel gedurende drie jaar en een boete van 550 euro. De andere inspecteur, J. B., kwam er vanaf met zes maanden voorwaardelijke celstraf gedurende drie jaar en een boete van 143 euro.

Op 6 mei 2006 was K.G., uit Lier, met vrienden naar een fuif geweest in jeugdhuis Het Moevement. Toen ze naar hun auto wandelden beschadigde G. een van de geparkeerde auto's en liep weg. Getuigen hadden de feiten gezien en belden naar de politie.

Die gingen bij G. thuis aankloppen. Dat leidde tot een discussie met de twee beklaagde politie-inspecteurs. Op een bepaald ogenblik sloeg voormalig inspecteur Eric C. met zijn vuist in het aangezicht van K.G. De man liep een neusbreuk op en verwondingen in het aangezicht. Hij werd een nachtje opgesloten in de cel bij de politie van Lier.

's Anderendaags ging K.G. klacht neerleggen bij de politie in Putte. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat inspecteur C. ook met de pv's over het incident, die hij naar het parket had gestuurd, geknoeid had om de zaak te minimaliseren.

Het werd een jarenlange procedureslag waarbij de twee aangeklaagde politiemannen nu veroordeeld zijn.

LDN
Archieffoto Belga