Vrouw (30) gedood met messteken, partner nog in levensgevaar

Print
Vrouw (30) gedood met messteken, partner nog in levensgevaar

Vrouw (30) gedood met messteken, partner nog in levensgevaar

Het drama dat zondag in Sint-Job-in-'t-Goor (Brecht) aan het licht is gekomen, plaatst speurders voorlopig voor een mysterie. Een 30-jarige vrouw werd vermoord met messteken aangetroffen, met haar partner zieltogend naast haar. De partner verkeert nog steeds in levensgevaar, meldt het Antwerpse parket

Volgens woordvoerder Ken Witpas van het Antwerpse parket kwam het gezinsdrama zondag tussen 17 en 18u aan het licht, nadat de vader van de 35-jarige R.P. een vreemde sms van zijn zoon had ontvangen. Daarin vroeg die zijn vader om dringend langs te komen in zijn woning aan de Hogeweg in Sint-Job-in- 't-Goor. Eenmaal aangekomen deed de vader de gruwelijke ontdekking.

"Op de grond in de bureauruimte trof hij de 30-jarige partner van zijn zoon aan. De vrouw lag naakt op de grond en was overleden. Zij droeg de verwondingen van meerdere messteken", kon Ken Witpas kwijt. "Naast haar trof de vader ook zijn zoon aan. Die verkeerde in acuut levensgevaar. Over de aard van zijn verwondingen kan ik niets meedelen."

De partner van de vrouw verkeerde maandag nog steeds in levensgevaar en kon dus nog niet verhoord worden, laat het parket weten.

Alle pistes open

Het Antwerpse parket houdt bij het onderzoek naar de omstandigheden van het drama alle pistes open, zo stelt woordvoerder Ken Witpas nog. "Zowel een moord in combinatie met een poging tot zelfmoord, een zelfmoordpact als de betrokkenheid van een derde persoon: voorlopig sluiten we geen van deze hypotheses uit", besluit hij.

JAN VAN DE POEL

Foto Mia Uydens