Assad bedankt Poetin voor steun

Print
Assad bedankt Poetin voor steun

Assad bedankt Poetin voor steun

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Muallem heeft dankbetuigingen overgemaakt van de Syrische president Bashar al-Assad aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Muallem had maandag in Moskou een onderhoud met de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov. Die waarschuwde voor een "explosie van terrorisme" als het tot een militair ingrijpen komt in Syrië.

"President Assad heeft me opgedragen president Poetin te bedanken voor zijn standpunt over Syrië", zei Muallem bij het begin van een onderhoud met Lavrov. De Russische buitenlandminister waarschuwde na afloop voor een "explosie van terrorisme" in de hele regio als het tot een militair ingrijpen komt in Syrië. Hij voegde eraan toe dat Damascus bereid blijft tot vredesonderhandelingen.

Later op de dag zal VS-president Barack Obama het Congres proberen overtuigen van een militaire interventie in het Midden-Oosten. Hij wil op die manier het regime van Assad straffen, omdat het verantwoordelijk zou zijn voor een aanval met saringas op 21 augustus nabij Damascus. Moskou, dat weinig geloof hecht aan de verantwoordelijkheid van het regime, kant zich tegen die interventie.

Belga
Foto EPA: Walid Muallem (links) en Sergej Lavrov (rechts)