'The Broken Circle Breakdown' maakt kans op Europese Filmprijzen

Print
'The Broken Circle Breakdown' maakt kans op Europese Filmprijzen

'The Broken Circle Breakdown' maakt kans op Europese Filmprijzen

'The Broken Circle Breakdown' staat op de lijst van 46 speelfilms die in aanmerking komen voor de Europese Filmprijzen 2013. Eerder raakte al bekend dat de prent van Felix van Groeningen ook in de running is voor de publieksprijs. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds maandag.

'The Broken Circle Breakdown' vertelt het verhaal van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die ondanks de grote verschillen stapelverliefd worden op elkaar. Wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt en sterft, komt hun relatie erg onder druk te staan.

Verkozen op 7 december

De winnaars van de European Film Awards (EFA's) worden op 7 december in Berlijn bekendgemaakt. Naast 'The Broken Circle Breakdown', staat het Nederlandse 'Borgman' van Alex van Warmerdam met Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets op de lijst van 46.

Ook 'The Congress' van Ari Folman kleurt Belgisch. De film werd gecoproduceerd door het productiehuis Entre Chien et Loup, terwijl een belangrijk deel van de animatie door de Brusselse studio Walking the Dog van Anton Roebben en Eric Goossens werd uitgevoerd.

Belga, archieffoto