Belgische One Direction shop haalt 25.000 bezoekers

Print
Belgische One Direction shop haalt 25.000 bezoekers

Belgische One Direction shop haalt 25.000 bezoekers

One Direction heeft met zijn pop-up shop de kalme koopjesmaand in het Waalsand Shopping Center een fikse boost gegeven. De 25.000 bezoekers zorgden er voor dat er in totaal bijna tien procent meer shoppers langs kwamen.

De zogenaamde pop-up shop gewijd aan de immens populaire boysband One Direction in het Waasland Shopping Center sloot zaterdagavond de deuren. In nauwelijks drie weken tijd kwamen er 25.000 fans langs die daar flink wat zakgeld achterlieten.

Zaterdag was ook nog een topdag want de opvallendst geklede 'Directioner' kon nog samen met vijf vriendinnen naar de One Direction-fandag op zondag 24 november om 14u in Carré in Willebroek.

Beter dan New York

"Het is een fantastisch succes geworden waardoor de pop-up shop in Sint-Niklaas qua populariteit zelfs die van New York overtreft", zegt Dirk Timmermanvan het bedrijf Pronel dat de Belgische merchandising doet. "De meest gevraagde items waren de T-shirts, de reeks met vijf drinkbekers en de levensgrote pancartes van de bandleden. Harry Styles stak er qua populariteit met kop en schouders bovenuit."

Het bedrijf denkt er nu aan om in Nederland een gelijkaardige pop-up shop te installeren. Onder de bezoekers van de afgelopen weken waren er immers nogal wat Nederlandse fans. Aan andere gelijkaardige initiatieven wordt voorlopig niet gedacht. "Dit kun je niet met elke band doen, zelfs niet met elke boysband. Bovendien was de timing gewoonweg super", zegt Timmerman nog.

PP

Foto Belga