Krijgt Wilmots nog voor Kroatië nieuw contract?

Print
Krijgt Wilmots nog voor Kroatië nieuw contract?

Krijgt Wilmots nog voor Kroatië nieuw contract?

Nu de Rode Duivels de successen opstapelen, wil de voetbalbond snel werk maken van een nieuw contract voor Marc Wilmots. Dat loopt momenteel medio 2014 af. Stilletjes hoopt de bond op een contractverlenging nog voor de match in Kroatië. Maar of ook Wilmots dat wil?

"We gaan er vanuit dat we naar Brazilië gaan", laat zelfs bondsvoorzitter François De Keersmaecker sinds de zege in Schotland alle voorbehoud vallen. En dat heeft directe gevolgen voor de situatie van Marc Wilmots (foto). De voetbalbond wil er alles aan doen om Wilmots langer bij de Rode Duivels te houden.

"Marc heeft het fantastisch gedaan", bevestigt De Keersmaecker. "Zijn voorbereidingen, zijn coaching, hoe hij aanvaard wordt door de spelers... Je kan niets negatiefs over hem zeggen. Spelers en coach vormen één team. En je kent de leuze: never change a winning team."

Die contractverlenging komt er voor de bond liefst zo snel mogelijk. Als het kan nog voor de wedstrijd in Kroatië. "Ik zie niet in waarom we het zouden uitstellen", aldus de bondsvoorzitter. "Het zou goed zijn als we het zo snel mogelijk achter de rug hebben."

Vraag is wat Wilmots er zelf over denkt. Zelf weigert hij al maanden verder te kijken dan de volgende wedstrijd en heeft hij al meermaals laten verstaan het niet evident te vinden dat hij ook na het WK in Brazilië nog bondscoach van de Rode Duivels is. Dat hij nog voor er mathematische zekerheid is over WK-deelname al zijn beslissing zou nemen, is twijfelachtig.

WVO

Foto: Marc Wilmots

Foto Belga