Antwerpse vrienden winnen 350.000 euro

Print
Antwerpse vrienden winnen 350.000 euro

Antwerpse vrienden winnen 350.000 euro

Liefst 350.000 harde euro's, een spoorwegbaas moet daar al snel een jaar voor werken. Joris (28) uit Berchem en Wannes (29) uit Wilrijk verdienden het op één avond. De geluksvogels wonnen de mooie som zaterdagavond bij 'De Val van 1 Miljoen' op VIER.

Het was Joris die met het idee op de proppen kwam om hen in te schrijven voor de quiz van Evy Gruyaert. "Ik las in de krant dat ze kandidaten zochten. Het leek me wel iets voor Wannes en mij. We kennen elkaar uit onze Leuvense studententijd."

"Ik vind dat we heel complementair zijn", vult Wannes aan. "Je merkt in de uitzending dat als ik iets niet weet, Joris dat wel weet en vice versa. We moesten niet vaak gokken. Behalve bij de laatste allesbeslissende vraag over de ogen van Francesca Vanthielen. Ze vroegen welke kleur die hadden. Ik dacht meteen aan blauw. Het was een gevoel, want ik wist het niet zeker. Ik ben niet iemand die de kleur van ogen onthoudt. Gelukkig is Joris me gevolgd."

Eigen koffiehuisje

Met alle resultaten vandien. Het duo is samen 350.000 euro rijker en die centjes komen mooi van pas. "Toevallig kochten we allebei onze eigen stek in Borgerhout. Wannes gaat er een appartement verbouwen en ik trek samen met mijn vriendin in een huis. Nu kunnen we in één klap flink wat rekeningen betalen. Al blijven er dromen genoeg over. Ik fantaseer al lang over een eigen koffiehuisje in Antwerpen. Pas op, dat is een heel ver toekomstproject maar nu komt het een beetje dichterbij", lacht Joris.

Wannes plant naast zijn verbouwingen trips naar Nieuw-Zeeland en Canada.

Lees meer in uw maandagkrant.

STEFAN LAENEN

Foto & video VIER