Serena Williams wint opnieuw US Open

's Werelds nummer één Serena Williams heeft zondag voor de vijfde keer in haar carrière het US Open bij de vrouwen gewonnen, dat is het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

jatimmermans

De titelverdedigster haalde het in de finale op Flushing Meadows in New York in drie sets van de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 2): 7-5, 6-7 (6/8) en 6-1 na 2 uur en 44 minuten. De finale was een heruitgave van de finale van vorig jaar. Toen won Williams met 6-2, 2-6 en 7-5.

Azarenka bood in de openingsset stevig weerwerk. De Wit-Russische, winnares van de jongste twee edities van het Australian Open en op jacht naar een eerste eindzege in New York, kwam zelfs met 4-5 aan de leiding. Williams vocht echter terug en haalde het knap met 7-5.

In set twee ging de bijna 32-jarige Amerikaanse door op haar elan. Het leverde haar een snelle break op, maar deze keer was het Azarenka die in het slot nog knap terugvocht en een tiebreak uit de brand sleepte. Daarin trok de Wit-Russische aan het langste eind: 6-7 (6/8).

In de daaropvolgende derde set pakt Williams opnieuw een snelle voorsprong, maar deze keer gaf ze die niet meer uit handen waarna ze op 6-1 setwinst afstevende om zo het US Open voor de vijfde keer te winnen.

Voor Williams was het de 55ste WTA-titel, de negende dit seizoen. Het was tevens haar zeventiende grandslamzege, waaronder vijf keer het US Open (1999, 2002, 2008, 2012 en 2013).