Duits jongetje vindt mysterieuze mummie op zolder

Niet een lijk in de kelder, maar een mummie op zolder. Dat is wat een Duits jongetje aantrof in de woning van zijn grootouders in het Duitse Diepholz in het noordwesten van Duitsland. Het omwikkelde menselijke lichaam lag in een sarcofaag. De wetsdokters staan voor een raadsel, zo meldde de plaatselijke pers dinsdag.

drombouts

Een scan heeft al aangetoond dat de schedel van de mummie zeer goed geconserveerd is, al is de linker schedelhelft wel doorboord door een pijl, zo schrijft de Kreiszeitung.

In de sarcofaag werd voorts nog een dodenmasker aangetroffen en de beenderen van het geraamte zijn bedekt met een dun laagje metaal. Het lichaam is 1,49 meter lang.

De vader van het ventje dat de vondst deed, Lutz-Wolfgang Kettler, zegt dat zijn vader, die 12 jaar geleden overleed, veel had rondgereisd in Noord-Afrika in de jaren 50 van de vorige eeuw. Mogelijk heeft die man het morbide souvenir meegebracht uit die oorden.

De stofwikkels die om het lichaam waren gebonden, dateren wel uit de 20ste eeuw en zijn met de machine behandeld, zo wees de scan nog uit. "Elke vraag roept weer andere vragen op", zegt de vader over de vondst van zijn tienjarige zoon Alexander.

Zowel de politie als het parket van Neder-Saksen zijn een onderzoek gestart. "We willen wel graag weten uit welke tijd de beenderen eigenlijk dateren", zo zei een woordvoerder van de politie aan het nieuwsagentschap DPA.

Belga Foto Luzt Wolfgang Kettler