Politieman veroordeeld voor gesjoemel met wapens

Print
Politieman veroordeeld voor gesjoemel met wapens

Politieman veroordeeld voor gesjoemel met wapens

Politieagent Philip V.H. (43) van de politiezone Lebbeke-Buggenhout is dinsdag door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel en 1.100 euro boete. De man stond terecht op verdenking van gesjoemel met binnengebrachte wapens. Hoewel hij zijn onschuld staande hield en de vrijspraak vroeg, oordeelde de strafrechter dat er voldoende bewijzen van schuld zijn.

Philip V.H. was de wapenexpert van het politiekorps en moest, bij het invoege treden van de nieuwe wapenwet, de instroom van wapens die burgers binnenbrachten in goede banen leiden. In 2006 kwam aan het licht dat hij meerdere wapens die op het politiekantoor waren binnengebracht, meenam naar huis. De zaak kwam aan de oppervlakte nadat bleek dat het aantal binnengebrachte wapens in de politiezone Lebbeke-Buggenhout opmerkelijk lager lag dan in andere zones in Oost-Vlaanderen. Aanvankelijk werd zelfs gedacht dat er een winstgevende wapenhandel mee werd opgezet, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

V.H. werd vervolgd voor valsheid in geschrifte en verduistering van wapens. Maar zelf bleef hij erbij dat hij niets verkeerd heeft gedaan. "Alles is volledig wettelijk verlopen", benadrukte zijn advocaat Herman Bogaerts tijdens het proces, maar V.H. werd dinsdag toch veroordeeld.

Ook zijn hiërarchische overste, Jean-Pierre V., stond terecht en hij werd veroordeeld tot één jaar cel met uitstel en 1.100 euro boete.

Belga