25.000 euro boete voor milieumisdrijven en dierenverwaarlozing

Print
25.000 euro boete voor milieumisdrijven en dierenverwaarlozing

25.000 euro boete voor milieumisdrijven en dierenverwaarlozing

Halen - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 52-jarige man uit Halen veroordeeld tot een boete van 25.200 euro wegens milieumisdrijven en dierenverwaarlozing. Hij brandde tussen januari en juni 2012 op percelen in Lummen vegetatie af en gebruikte pesticiden. De percelen lagen in agrarisch waardevol gebied en in een vogelrichtlijngebied. In totaal ging het om 3.000 vierkante meter.

Bomen, struiken en planten werden vernield door brandhaarden en pesticiden. Andere gronden van de man lagen bezaaid met een gedemonteerde cabine van een vrachtwagen, afgedankte elektrische toestellen, huishoudelijk afval, auto-onderdelen, verfpotten, oude bouwmaterialen en oud meubilair. Hij had een hond verwaarloosd door het dier op te sluiten in een voertuig en door het aan een te korte ketting te hangen. Inzake de opslag van allerhande afval had hij eigenlijk een klasse 2 milieuvergunning nodig of moest hij voldoen aan de meldingsplicht inzake een klasse 3 inrichting.

Binnen drie maanden moet hij alle rotzooi opruimen, zoniet moet hij 150 euro per dag vertraging betalen. De percelen, die hij met vuur en pesticiden beschadigde, moet hij binnen een half jaar in de oorspronkelijke staat herstellen. Hij moet bijna 450 zomereiken en berken aanplanten.

Belga, archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio