Koning Albert erkent vaderschap Delphine Boël niet

Print
Koning Albert erkent vaderschap Delphine Boël niet

Koning Albert erkent vaderschap Delphine Boël niet

Voor het eerst heeft koning Albert gereageerd op de gerechtelijke procedure die Delphine Boël tegen hem heeft ingelegd, althans via zijn advocaat. "Koning Albert weigert om om beschouwd te worden als de vader van Delphine", reageert de advocaat van het koninklijk paleis op de VRT.

Boël heeft vanmorgen laten weten dat ze haar vorderingen tegen koning Filip, prinses Astrid en de intendant van het koninklijk paleis laat vallen. Ze richt nu haar pijlen louter op haar natuurlijke vader koning Albert en Jacques Boël, haar wettelijke vader.

Lees ook: Delphine Boël wil geen DNA-staal meer van koning Filip

"Hij was sereen toen ik hem zag. Hij geeft de feiten niet toe. Hij weigert om beschouwd te worden als de vader van Delphine", verklaart de raadsman van koning Albert.

Maar de advocaat meent niet dat er genoeg bewijzen zijn die aantonen dat Delphine Boël inderdaad de dochter is van koning Albert. "Als ik de reportages en de verklaringen van mevrouw Selys de Longchamps lees, zit daarin geen enkel bewijs dat Delphine de dochter is van Albert. We zien de foto's, maar die bewijzen niet dat hij de vader is."

Archieffoto