Wilmots verwacht iedereen fit te krijgen voor Schotland

Print
Wilmots verwacht iedereen fit te krijgen voor Schotland

Wilmots verwacht iedereen fit te krijgen voor Schotland

De Rode Duivels hebben dinsdag in Neerpede hun tweede training afgewerkt in hun voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in en tegen Schotland. Eden Hazard, Zakaria Bakkali, Nacer Chadli, Jan Vertonghen en Axel Witsel trainden wegens blessures niet mee, maar bondscoach Marc Wilmots maakt zich voorlopig nog weinig zorgen. "Ik verwacht iedereen tegen vrijdag fit te krijgen", aldus Wilmots.

De blessure van Hazard lijkt nog de meest verontrustende. De smaakmaker van Chelsea kreeg maandag op training last van een oude blessure aan de achillespees. "Eden ondergaat nog een scan om de ernst van de kwetsuur vast te stellen. Ik hoop hem morgen te recupereren, maar ik denk dat het eerder voor donderdag zal zijn. Ik ga er wel van uit dat hij vrijdag kan spelen", vertelde de bondscoach.

Toestemming van PSV

"Op de echografie van Zakaria Bakkali was er niets abnormaals aan zijn lies te zien. Ik heb contact gehad met PSV-coach Phillip Cocu en we hebben de toestemming om hem te laten trainen. Zakaria werkt nu nog een individueel programma af met Lieven Maesschalck. Nacer Chadli, Jan Vertonghen en Axel Witsel hebben ook vandaag nog apart getraind, maar morgen/woensdag sluiten ze opnieuw bij de groep aan".

Met Marouane Fellaini (Manchester United) en Romelu Lukaku (uitgeleend aan Everton) sloten er maandag nog twee Rode Duivels een opmerkelijke transfer af. "Ik ben trots op Marouane, hij kan in Manchester de leider van de ploeg worden. Ook Romelu heeft de juiste keuze gemaakt. Bij Everton zal hij zich goed kunnen ontwikkelen", besloot de bondscoach.

Belga, foto Belga