Bobbejaanland wordt dit weekend Gameland

Print
Bobbejaanland wordt dit weekend Gameland

Bobbejaanland wordt dit weekend Gameland

Gamers die nog geen plannen hebben gemaakt voor het weekend, kunnen misschien koers zetten naar Bobbejaanland. Van 6 tot en met 8 september wordt het pretpark omgetoverd tot Gameland en kunnen ze tussen de attracties proeven van games die later dit jaar nog zullen verschijnen.

Het is de derde editie van Gameland, vorig jaar waren er meer dan 20.000 bezoekers. Voornamelijk families met kinderen, maar ook groepen jongeren. "We mikken niet op de hardcore gamers. Die trekken naar gespecialiseerde gamebeurzen in Nederland of Duitsland. Gameland focust op het brede publiek en wil het pretpark nog iets leuker maken dan het nu al is", zegt mede-organisator Steven Leunens.

Racen en dansen

De bezoekers kunnen van alle bestaande attracties genieten en daarnaast de nieuwste games uitproberen op de meer dan 200 speelpunten in 25 verschillende standen die verspreid liggen in het park." PlayStation stelt er de racegame 'Gran Turismo 6' en de augmented reality (waarbij computerelementen zijn toegevoegd aan echte beelden) van 'Wonderbook' en 'Invizimals' voor.

Retrogames

Nintendo pakt uit met games als 'Animal Crossing' en de nieuwe 'Mario Kart'. Op de stand van Ubisoft kunnen bezoekers dan weer hun danstalent showen met de game 'Just Dance 2014'. "Speciaal voor het driedaagse gamefeestje worden de attracties DIZZ en Sledgehammer in een aangepast kleedje gestoken", zegt Leunens. "Kwestie van alles in de juiste sfeer te brengen." Uniek is de stand met retrogames waar bezoekers aan de slag kunnen met consoles uit de begindagen van de gamegeschiedenis.

Praktisch

"Sommige ouders weten niet meer goed met welke games hun kinderen spelen. We hopen dat ze op deze stand een 'aha-ervaring' meemaken. Dat ze hun kinderen kunnen tonen hoe games er vroeger uitzagen op Atari of Commodore. Tickets kosten 25 euro in voorverkoop (in plaats van 32 aan de kassa) en kunnen besteld worden via www.gameland.be