Ex-Anderlechtspits veroordeeld voor slaan van zwangere echtgenote

Print
Ex-Anderlechtspits veroordeeld voor slaan van zwangere echtgenote

Ex-Anderlechtspits veroordeeld voor slaan van zwangere echtgenote

De Guinese profvoetballer Souleymane Youla (32) is dinsdag door de correctionele rechtbank van Doornik veroordeeld tot zes maanden cel, gedurende drie jaar met uitstel, en een boete van 550 euro voor geweld op zijn (ex-)vrouw.

Youla, oud-speler van Anderlecht en Rijsel die nu de kleuren van Amiens verdedigt, werd schuldig bevonden aan het slaan van zijn vrouw op 28 juli en 5 september 2011. De rechtbank verplichtte hem verder tot het volgen van een vorming geweldbeheersing.

Zwangerschap

Zijn echtgenote verdacht hem van verhoudingen met minnaressen en volgde hem op 5 september 2011 met de wagen. Haar voertuig werd meermaals aangereden door haar echtgenoot. Daarop stapte de vrouw uit en volgde een verhitte discussie met haar echtgenoot, die was vergezeld door een jonge vrouw. De voetballer reageerde gewelddadig en sloeg zijn vrouw die zwanger was van zijn tweede kind.

Voor de rechtbank wilde de voetballer en zijn advocaat de feiten niet banaliseren en drukte hij zijn spijt uit. "Op meerdere momenten heeft ze mij geprovoceerd", voerde hij aan.

Het slachtoffer kreeg provisioneel 500 euro morele en fysieke schadevergoeding toegekend.

Belga
Archieffoto