Twee dode baby's gevonden in Duitse kelder

Print
Twee dode baby's gevonden in Duitse kelder

Twee dode baby's gevonden in Duitse kelder

In een kelder van een huis in het westen van Duitsland zijn twee babylijkjes gevonden. De 28-jarige moeder is opgepakt. Volgens haar zijn beide baby's dood ter wereld gekomen maar wilde ze hun bestaan verborgen houden.

De vrouw was naar het ziekenhuis getrokken met buikklachten. Naar eigen zeggen was ze van de trap gevallen maar de artsen roken onraad. Volgens hun vaststellingen was de vrouw onlangs bevallen. De politie werd verwittigd en die doorzocht donderdag het huis in Eslohe, in Noord-Rijnland-Westfalen. Daar werd in een tas in de kelder een babylijkje ontdekt. Het ging om een pas geboren baby.

Onwetende vader vindt nog babylijkje

De 43-jarige echtgenoot heeft naar eigen zeggen nooit iets gemerkt van de zwangerschap. Hij ging enkele dagen later zelf op onderzoek uit in de kelder omdat hij vond dat zijn vrouw zich nog steeds vreemd gedroeg. Maandag belde hij de politie met de melding dat hij nog een lijkje gevonden had. Het zou gaan om een vorig jaar geboren baby. Eerste vaststellingen wijzen niet op moord, zo zegt het openbaar ministerie. De vrouw wordt beschuldigd van doodslag.

Belga, beeld Google Maps