Broer en zus Brecht en Nele Michiels halen Vlaamse Interclubfinale tennis

Print

Broer en zus Brecht en Nele Michiels halen Vlaamse Interclubfinale tennis

Maaseik -

Maar liefst 3 ploegen van TCM werden eind juni Limburgs kampioen interclub.
Jongens 12/3 met Brecht Michiels en Bram Verbeek, Meisjes 16/3 met Nele Michiels en Birgit Bovend’aerde en Jongens 16/3 met Marijn Muermans en Senne Janssen.

Deze week mochten diezelfde Maaseiker teams in Beveren strijden in de eindronde van de Intergewestelijke interclub tegen de kampioenen van de andere provincies.

En dat deden ze uitstekend, want de drie ploegen konden allemaal doorstoten naar de finale!
De meisjes 16 wonnen hun halve finale tegen Rumbeke uit West-Vlaanderen na een bloedstollende super tiebreak waarin Michiels/Bovend’aerde een eerste matchpoint kregen bij 9-8, vervolgens een matchpoint tegen moesten wegwerken bij 9-10, maar dan toch de finale binnenhaalden met 12-10 winst. In die finale kwamen de meisjes echter net iets te kort tegen het Oost-Vlaamse TC 78 dat verdiend de titel binnenhaalde. Toch een puik resultaat, temeer omdat Michiels als 14-jarige bij de hogere leeftijdscategorie meespeelde en Birgit Bovend’aerde terugkwam uit blessure en met een sterke partij toch nog zorgde voor winst in haar enkelspel in de halve finale.

Bij de jongens 16 schakelden Muermans en Janssen vrij vlot het Westvlaamse TC Mote uit in de halve finale, ze wonnen beiden overtuigend hun enkelspel met knap tennis. In de finale werd een prachtige strijd geleverd tegen Standaard Wetteren uit Oost-Vlaanderen met tennis op zeer hoog niveau. Bij een 1-1 stand na de enkels moest de dubbel de beslissing brengen en na twee hoogstaande sets trok Wetteren uiteindelijk aan het langste eind in de super tiebreak. Zowel de supporters van beide teams als de neutrale toeschouwers hadden niets dan lof over deze finale van jongens 16/3. De 4 spelers op het terrein zullen volgend seizoen heel wat klassementen stijgen en dat was duidelijk te merken in het geleverde spel.

Ook bij de jongens 12 was een supertiebreak nodig om Rumbeke uit te schakelen in de kwartfinale. Vervolgens konden Michiels en Verbeek in de halve finale met knap tennis elk hun enkelspel binnenhalen tegen TC De Vallei uit Oost-Vlaanderen. Ook voor hen een finale en daarin moesten de jongens van TCM aantreden tegen Tennis SDI uit Vlaams-Brabant. Michiels en Verbeek speelden opnieuw erg sterk en konden beiden zowaar nog vlotter hun enkelspel winnen en haalden zo dik verdiend de Vlaamse titel binnen! De jongens hebben liefst 14 interclubontmoetingen op rij gewonnen, slechts tweemaal moeten dubbelen voor de winst en dus uitzonderlijk sterk gepresteerd. TCM neemt dus naast 2x zilver ook 1x goud mee naar Maaseik.

Eerder dit jaar in mei werden Estée Widdershoven en Merle Bergmans al Nationaal kampioen in de reeks Meisjes 16/1 en daarmee levert TCM in 2013 een puike prestatie in de jeugdinterclub, voorlopig uniek in de geschiedenis van de club.

Maaseiker interclubleidster Lutgard Clijmans: “Wij gingen van start met 36 jeugdploegen in de verschillende leeftijdsreeksen. Van deze ploegen konden er niet minder dan 13 doorstoten tot de 1/8 finales, waarvan we nu 4 kampioenenploegen in onze rangen hebben. Een uniek gebeuren in de geschiedenis van TCM!“
Ook broer en zus Michiels zijn terecht fier. “Ik gun het mijn broertje echt, hij heeft super gespeeld!”

Trainer-coach Jos Muermans heeft de 3 ploegen schitterend voorbereid op de campagne in Beveren: “Ik geloofde er al het hele jaar in en wist dat we heel wat potentieel hadden om 1 of meer kampioenentitels binnen te halen. Dit is zonder meer een fantastische bekroning voor het harde werk, want kampioen word je niet zomaar!”
De aanhang van TCM beleefde een 5-daagse die nog lang zal blijven hangen: “Het was vaak bibberen en beven, maar wat een week en wat een resultaat! Met dank aan al de meegereisde supporters en alle mensen die de live verslaggeving hebben gevolgd op onze blog!”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio