Ziekenwagendienst brandweer van start gegaan

Print
Ziekenwagendienst brandweer van start gegaan

Ziekenwagendienst brandweer van start gegaan

Bilzen - Nu het ziekenhuis Vesalius in Tongeren met de ziekenwagendienst is gestopt, heeft de stad Bilzen met het eigen brandweerkorps gezorgd voor een perfecte oplossing.

"In het kader van de Dringende Geneeskundige Hulpverlening, vroeg de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, ons om de taak van de ziekenwagendienst over te nemen. De brandweerkazerne aan de Begijnhof, is de afgelopen maanden verbouwt, met een ontspanningsruimte en twee slaapkamertjes. De garage is aangepast als standplaats voor de ambulance", aldus burgemeester Brepoels. "Momenteel volgen een 15-tal brandweermannen van Bilzen en Voeren, een opleiding tot ambulancier. Het mag duidelijk zijn dat de dienst mee gedragen en ondersteund wordt door de prezone Oost-Limburg", verduidelijkt Frank Parthoens van het brandweerkorps in Bilzen.

"Gemiddeld zijn er 4 ritten per etmaal. Patiënten worden hoofdzakelijk opgehaald in een gebied dat zich uitstrekt tot tegen Diepenbeek, Genk, Eigenbilzen, Riemst en Hoeselt". De kosten voor de aankoop van materieel en de uurlonen van de ambulanciers wordt voor één jaar, geraamd op 260.000 euro. Dringende geneeskundige hulpverlening is echter niet gratis. Een rit naar het ziekenhuis zal, afhankelijk van het aantal kilometers, gemiddeld 177,02 euro kosten voor de patiënt, deels vergoed door het ziekenfonds of verzekering.

Burgemeester Brepoels: "Door deze inkomsten en de synergie met de brandweer, zal de ziekenwagendienst om en bij de 250.000 euro opbrengen."

JoGe


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio