Lichaamsdelen van Caroline Vyncke gevonden in huis buurman

Print

Lichaamsdelen van Caroline Vyncke gevonden in huis buurman

Het parket bevestigt dat er lichaamsdelen van de vermiste Caroline Vyncke zijn gevonden in de woning van haar voormalige buurman Thomas C in Moorsele. Het was de nieuwe bewoner van het huis die de gruwelijke ontdekking deed tijdens opknapwerken. Dat heeft het parket van Kortrijk dinsdag bevestigd.

Bijna 2,5 jaar na de feiten worden nieuwe onderzoeksdaden verricht in het kader van de moord op Caroline Vyncke (42). De vrouw verdween in februari 2011. Twee maanden later werden stoffelijke resten van het slachtoffer aangetroffen in de Heulebeek. Hoofdverdachte Geert V., de toenmalige vriend van Caroline, legde bekentenissen af. Hij werd intussen ontoerekeningsvatbaar verklaard. Naast Geert V. werd ook buurman Thomas C. opgepakt. In zijn woning vonden speurders een mes met bloedsporen van Caroline en haar GSM. Thomas C. bleef zijn betrokkenheid ontkennen en wegens een gebrek aan bewijzen werd hij buiten vervolging gesteld.


"We hebben sterke aanwijzingen dat de aangetroffen lichaamsdelen van het slachtoffer zijn", zegt woordvoerder Karlien Ververken van het Kortrijks parket. "De autopsie moet dat bevestigen". Thomas C., die momenteel in de gevangenis zit voor andere feiten, wordt nu opnieuw verdacht van de gruwelijke moord, maar hij werd nog niet officieel in verdenking gesteld. Vast staat dat een nieuw gerechtelijk onderzoek werd opgestart bij de onderzoeksrechter. Hij zal Thomas C. confronteren met de nieuwe gegevens.

Uit respect voor de nabestaanden wil het Kortrijks parket niet kwijt welke lichaamsdelen precies werden gevonden. Als de menselijke resten inderdaad van Caroline Vyncke blijken te zijn, is de vraag waarom die niet werden gevonden tijdens eerder uitgevoerde huiszoekingen. Het onderzoek moet daarover duidelijkheid scheppen. Het parket van Kortrijk laat ook weten dat de verdediging van Geert V. een beroepsprocedure is gestart tegen zijn internering.

Belga