Seks & Relaties

11-jarige: "Al dansend dood van papa verwerkt"

Print

11-jarige: Al dansend dood van papa verwerkt

Synn De Wachter kon zondagavond het VTM-publiek danig beroeren met haar dansprestatie in So You Think You Can Dance. Niet alleen omdat ze op zo'n jonge leeftijd al talent heeft, maar vooral om de beweegredenen voor haar start als danseres: om de dood van haar vader te verwerken.

In 2010 raakte de vader van Synn verblind door de zon toen hij op zijn motor zat. Een dodelijk ongeval later bleef Synn, toen acht, alleen achter met haar moeder. "Telkens als de zon scheen kroop mijn dochter weg. Dan riep ze telkens: 'ik haat de zon'. Mijn dochter inschrijven op de dansschool was de beste beslissing ooit. Dansen klopte het verdriet los, het deblokkeerde iets in haar. Ze kreeg aandacht voor iets positiefs, omdat ze goed danste, en niet voor iets negatiefs, dat haar papa was gestorven. Dansen helpt genezen", aldus de mama van Synn in Het Laatste Nieuws.

Ook voor de mama was de dansschool een nieuw begin. Ze leerde er Synns dansleraar kennen, en even later sloeg de vonk over. "Ik heb lang weerstand geboden. Mijn dochter had zoveel meegemaakt, ik wilde haar niet meeslepen in iets nieuws en onzekers. Maar de liefde won toch."

Niet te missen