Minderjarige randt 27-jarige vrouw aan

Print
Minderjarige randt 27-jarige vrouw aan

Minderjarige randt 27-jarige vrouw aan

Een minderjarige heeft vorige week dinsdag geprobeerd een 27-jarige vrouw aan te randen in de buurt van De Beemden in Viersel (Zandhoven). De dader, die mentale problemen heeft, werd even opgepakt en nog dezelfde dag vrijgelaten omdat er nergens plaats was om hem op te vangen.

Het slachtoffer woont in Straateinde op een paar honderd meter van de plaats waar de dader, die in de buurt woont, haar probeerde aan te randen. De jonge vrouw komt liever niet met naam in de krant, maar wil haar verhaal doen.

"Aan de poging tot aanranding ging nog een incident vooraf", vertelt ze. "Vorige week maandag was ik omstreeks 15.30u aan het joggen. Hij kwam aangefietst en kneep in mijn billen. Ik schrok wel, maar vond het voorval niet alarmerend genoeg om de politie te waarschuwen."

De vrouw ging dinsdagochtend met haar hondje wandelen. "Ik kwam hem weer tegen. Hij was met de fiets en was mij aan het bekijken. Ik ben vrij snel naar huis gegaan. Omstreeks 9u moest ik de hond van de buren uitlaten. Ik wandelde naar het natuurgebied de Beemden. Vlak bij een maïsveld in de buurt van het waterzuiveringsstation deed de hond wat onrustig. Het maïs was er platgetrapt en ik zag zijn fiets liggen. Ik liep meteen terug, maar hij kwam achter mij aan. Hij had een zakmes in zijn hand en pakte me vast. 'Ga eens mee naar de maïs', zei hij. Gelukkig was hij niet sterk en zelfs kleiner dan ik. Ik kon mij losrukken en zette het op een lopen."

De vrouw liep tot bij haar grootmoeder. Daar alarmeerde ze de politie. 's Avonds ben ik samen met mijn moeder naar de moeder van de jongeman gegaan. Haar zoon was na de aangifte meegenomen naar het politiekantoor, maar was op dat ogenblik al weer thuis."

Alex Kestens / Sam Reyntjens

Foto: Het slachtoffer schafte zich onmiddellijk een luid alarm aan dat ze tijdens het joggen om de arm kan doen.