Hoge benoemingen op voorhand verdeeld onder partijen

Print
Hoge benoemingen op voorhand verdeeld onder partijen

Hoge benoemingen op voorhand verdeeld onder partijen

Bij de benoemingen in hoge postjes is er op voorhand al een afspraak over welke partij de functies mag uitoefenen. Alleen de namen moeten nog ingevuld worden, zo schrijft De Morgen.

CD&V zou de secretaris-generaal van het ministerie van Defensie toegewezen krijgen. Hetzelfde geldt voor de voorzitter van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK). De topfunctie bij het Federaal Planbureau en de vertegenwoordiger van de federale participatie- en investeringsmaatschappij (FPIM) in de raad van bestuur van bpost worden dan weer cDH'ers.

Ook PS goed vertegenwoordigd

De Franstalige socialisten van de PS mogen het voorzitterschap van de Hoge Raad voor de Economische Beroepen invullen. Die controleert bedrijfsrevisoren. Ook de volgende voorzitter van de Belgische Technische Coöperatie, de topman van de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden en de voorzitter van het Nationaal Instituut voor de Radio-elementen (IRE) worden door de PS geleverd.

Open Vld levert de voorzitter van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Die waakt over de toepassing en het gebruik van talen in bestuurszaken.

MCe, archieffoto