Dertig procent meer kandidaat-ingenieurs

Aan de Universiteit Hasselt noteren ze op dit moment 30 procent meer kandidaat-ingenieurs dan vorig jaar. Bij de KHLim gaat de professionele bachelor energietechnologie er sinds de naamsverandering ook met 30 procent op vooruit.

fvranckx

Vorig jaar noteerde de KHLim ook al een groei aan ingenieurs met 25 procent, maar de gezamelijke inschrijvingen met Xios bleven wel stabiel. Dit jaar is de opleiding overgedragen aan de Universiteit Hasselt/KU Leuven en scoort die dus voor de hele groep goed. “Toch op dit moment”, zegt Koen Santermans, woordvoerder van de Universiteit Hasselt. “We moeten wel nog de cijfers bekijken aan de start van het academiejaar zelf.”

De inschrijvingen zijn trouwens nog volop bezig. Bij de UHasselt en de KHLim is nu al tweederde van de verwachte studenten ingeschreven, bij de fusiehogeschool PXL (PHL plus Xios) ongeveer de helft.

Bij KHLim scoort ook de professionele bachelor energietechnologie goed, ook daar noteren ze een derde meer studenten. Bij de UHasselt is er ook meer interesse voor wiskunde en fysica. Voor economie en handelsingenieur tellen ze dan weer zo’n 15 à 20 procent minder inschrijvingen.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

LC, Archieffoto TVG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio