thumbnail: null
thumbnail: null

Sterk Man City heeft geen kind aan Newcastle, Kompany valt geblesseerd uit

Manchester City heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 4-0 gewonnen tegen Newcastle United. De Citizens maakten er een galavertoning van maar zagen wel kapitein Vincent Kompany uitvallen met een blessure.

tmas

De thuisploeg liet er maandagavond geen gras over groeien in het Etihad Stadium en greep de bezoekers uit Newcastle meteen bij de keel. Dat overwicht resulteerde al snel in de 1-0 toen David Silva de bal in de zesde minuut voorbij Tim Krul kopte. Newcastle wist van geen hout pijlen maken en kreeg nog voor het halfuur een tweede treffer om de oren toen Sergio Aguëro de bal van ver in doel trapte. Tot overmaat van ramp moesten de Magpies nog voor de pauze met z'n tienen verder na rood voor Steven Taylor.

Blessure Kompany

Ook na de koffie was de thuisploeg oppermachtig. Krul schudde eerst nog een ultieme reflex uit zijn mouwen op een poging van Edin Dzeko maar was even later toch geklopt toen Yaya Toure, in zijn honderdste wedstrijd voor City, een vrije trap enig mooi tegen de touwen knalde. In de zeventigste minuut sloeg de euforie in Manchester echter om in ongerustheid toen Vincent Kompany geblesseerd raakte in een duel met Ameobi. Onze landgenoot kon niet verder en moest het veld verlaten. Over de ernst van de blessure bestaat nog geen duidelijkheid. Man City liet op Twitter wel al weten dat men denkt dat de Rode Duivel uit voorzorg naar de kant werd gehaald.

City leek niet aangeslagen door het verlies van zijn kapitein en bouwde de voorsprong nog uit toen de ingevallen Samir Nasri het leer voorbij Krul in doel trapte. Debutant Alvaro Negredo zag daarna nog een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, maar dat kon de pret niet meer drukken. Een swingend City heeft de eerste driepunter van het nieuwe seizoen te pakken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

ToMas Foto's Photo News/Reuters