Red Panthers overklast door Nederland

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (IHF 13) heeft zondag haar tweede wedstrijd in groep A op het EK hockey in Boom in een rasechte Derby der Lage Landen met 0-2 verloren van vicewereld- en olympisch kampioen Nederland (IHF 1). In de stand staat Nederland met het maximum (6) van de punten aan de leiding, gevolgd door België (3) en Ierland (3). Wit-Rusland is puntenloos laatste.

dvansant

De Red Panthers brachten voor het eerste fluitsignaal opnieuw een a capella-versie van de Brabançonne, maar daar houdt de vergelijking met de walk-over van zaterdag tegen Wit-Rusland (IHF 21) meteen op. Nederland domineerde in de beginfase en na amper tien minuten moest doelvrouw Aisling D'Hooghe zich al gewonnen geven op een poging van Carlien Dirkse van den Heuvel (0-1). De Belgen waren nog niet bekomen van de vroege opdoffer toen Roos Drost er een minuut later al 0-2 van maakte. De Red Panthers kwamen vervolgens beter in de wedstrijd, maar scoren lukte niet tegen de goed georganiseerde noorderburen.

België opende zaterdag het toernooi met een erg vlotte 5-1 zege tegen Wit-Rusland. Maar ook Nederland schoot stevig uit de startblokken en verpulverde even later Ierland (IHF 15) met 6-0. Eerder op zondag haalde Ierland het met 3-2 van Wit-Rusland. Dinsdag volgt de beslissing in de groep. Om 18u spelen de Red Panthers dan tegen Ierland voor een plaats in de halve finales. Om 20u sluit Nederland de groepsfase af met het duel tegen Wit-Rusland. De top twee van elke groep plaatst zich voor de halve finales.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer