Bocholt wipt Antwerp uit Beker

Antwerp heeft maar even kunnen 'genieten' van het bekeravontuur. De Great Old wroette zeker in de eerste helft wel ettelijke kansen bijeen, maar het was een goed georganiseerd Bocholt dat tien minuten voor affluiten dankzij de ingevallen Scheelen een ronde verder kan.

dvansant

Antwerpcoach Jimmy Floyd Hasselbaink voerde twee vervangingen door. Seppe Kil verving Bakkenes, in Heist al niet geweldig en dus naar de bank. Ook Nirisarike kreeg eens een kans om zich te bewijzen. De Rwandees kwam in de plaats van Diakité, niet eens in de kern.

Antwerp wilde wel meteen het laken naar zich toe trekken, terwijl Bocholt, met de - dat bleek in de loop van de wedstrijd - alweer uitmuntende Sven Van der Jeugt (tot voor kort Antwerp) tussen de palen, trachtte bij momenten gepast tegen te prikken. Antwerp was zeker voor de rust assertief in de Limburgse zestien, maar die ijver bleek ook té onzuiver en met te weinig focus om de Limburgers echt het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Maynard kopte wel staalhard op de lat, maar Antwerp voetbalde verder o zo traag.

Zo kreeg Antwerp na de rust al bijna het deksel op de neus, want Bilican en Peeters waren ei zo na bij de 0-1. De lichaamstaal van de menig keer onderuitgezakte en tegen de scheids jammerende Jimmy Hasselbaink sprak dan al boekdelen: een te tam Antwerp kon maar beter uit een ander vaatje gaan tappen. Even een schijnommekeer toen Tano en de ingevallen Mombongo-Dues tot een schot of wat lichte dreiging kwamen, maar het maakte de Bosuil enkel blij met een dode mus..

Na de zoveelste trap van Bostock waar weinig tot niets van kwam, schudde ook Gunther Hofmans het hoofd. Profetische gebaren van de Antwerpbaas op de tribune, want tien minuten voor affluiten nekte Scheelen Sengier en heel Antwerp met een overhoekse schuiver na slecht doordekken en dus naïef verdedigen. Even later knikte net de kleine Güvenç een gemaakte goal toch nog onbegrijpelijk van kortbij naast. Antwerp en een - toch voor een bekerpartij tegen godbetert Bocholt - goed gevulde Bosuil schreeuwden nog moord en brand voor twee vermeende strafschoppen, maar scheids De Naeyer, verbaal stevig op de korrel genomen door de thuisaanhang, gaf geen krimp. Maar had Antwerp niet al veel langer die vracht kansen moeten benutten? Natuurlijk, en dat wist de na affluiten nog steeds op de wedstrijdleiding sakkerende Jimmy Hasselbaink beter dan wie ook.

STDR Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer