Britse moeder en zoon gearresteerd wegens poging tot zelfdodingsassistentie

Een 65-jarige Britse vrouw en haar zoon van 25 zijn gearresteerd wegens poging tot de geassisteerde zelfdoding van respectievelijk hun 71-jarige echtgenoot en vader. Dat bevestigt de politie van Sussex.

dvansant

Het duo zou van plan zijn geweest om de man naar een Dignitas-kliniek in Zwitserland te brengen. Dignitas is een organisatie die patiënten, ook buitenlandse, bij ondraaglijk lijden assisteert om een einde te maken aan hun leven.

Euthanasie en geassisteerde zelfdoding zijn illegaal in het Verenigd Koninkrijk. De politie maakt evenwel duidelijk dat het minder waarschijnlijk is dat het tot gerechtelijke vervolging komt, "wanneer de patiënt expliciet en aantoonbaar de eis tot het levenseinde heeft uitgedrukt, en er geen enkele aanwijzing is dat het om geld te doen is". Momenteel wordt de 71-jarige man dan ook aan een reeks psychologische tests onderworpen, om te bepalen of hij nog over voldoende rationeel denkvermogen beschikt.

Geassisteerde zelfdoding is voorlopig enkel legaal in Zwitserland, de Benelux en de Amerikaanse staten Washington, Oregon en Vermont.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

DV/Belga Genrebeeld ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer