Stybar: "Met gerust gemoed naar de Vuelta"

Na de rit in Vlijmen was de Tsjech Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) zondag ook de beste in de slotrit van de Eneco Tour in Geraardsbergen. Deze laatste ritzege zorgde er voor dat de Tsjech ook de eindlaureaat werd. "Ik ga echt genieten van deze zege en kan met een gerust gemoed naar de Vuelta trekken", vertelde Stybar na afloop.

dvansant

"Na mijn operatie moest ik mijn conditie weer helemaal opbouwen. Ik was naar deze Eneco Tour gekomen om hier iets te laten zien, maar dat ik zou winnen had ik toch nooit verwacht", vertelde de ex-wereldkampioen veldrijden.

"Na de Ronde van Polen voelde ik me niet slecht en dacht zo in de 'ronde van de lage landen' binnen de top tien te kunnen eindigen. Maar dit is toch wel straf en een hele stap voorwaarts in mijn carrière op de weg. In Vlijmen kon ik winnen en gisteren/zaterdag was ik nog nipt tweede. In de laatste klim speelde ik alles of niets. Ik reed naar Stannard en aan hem had ik een perfecte metgezel om naar de eindmeet te rijden. Hij ging als eerste aan, maar ik had net nog iets meer in de benen en kon hem zo achter mij houden. Een dubbelslag dus", blikte 'Stybi' tevreden terug.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer