Zdenek Stybar wint Eneco Tour

De Tsjech Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) heeft zondag de zevende en tevens laatste etappe gewonnen in de Eneco Tour (WorldTour). Stybar klopte na 200,8 kilometer op de Vesten in Geraardsbergen de Brit Ian Stannard (Sky) in een spurt met twee en verzekerde zich zo meteen ook van de eindzege.

dvansant

De Nederlander Lars Boom (Belkin) werd zondag derde, Laurens De Vreese (Topsport Vlaanderen-Baloise) was de beste Belg met de tiende plaats. In de eindstand heeft Stybar 26 seconden voorsprong op de Nederlander Tom Dumoulin (Argos-Shimano). Jan Bakelants (RadioShack-Leopard) is de beste Belg met de vierde plaats.

Na 45 kilometer koers vormde zich een kopgroep met acht renners: Guillaume Van Keirsbulck, de Nederlander Pim Ligthart, Ian Stannard, de Italianen Manuele Boaro en Giacomo Nizzolo, de Duitsers André Greipel en Julian Kern en de Spanjaard Ruben Perez. Zij mochten tot maximaal zeven minuten voor het peloton uitrijden.

Bij de beklimming van Tenbosse, na 160 kilometer koers, versnelde Stannard. Greipel glipte net als Ligthart netjes mee. Laatstgenoemde moest er op de Denderoordberg af. Op de Bosberg, met nog 22 kilometer voor de boeg, moest ook Greipel Ian Stannard laten gaan.

De Fransman Sylvain Chavanel had ondertussen een tegenreactie opgezet en viel zo de leiderspositie aan van een totaal geïsoleerde Tom Dumoulin. Stannard werd op de Denderoordberg, de voorlaatste helling van de dag, bijgebeend door Zdenek Stybar die duidelijk ging voor eindwinst in deze Eneco Tour. Beiden vonden elkaar direct en in een sprint met twee was Stybar net iets frisser dan Stannard.

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer