KBVB over rel Anele: "Gaat om misverstand"

De Belgische Voetbalbond (KBVB) reageert kalm op de aantijgingen van Dirk Degraen, de algemeen directeur van Racing Genk, in de zaak rond de Zuid-Afrikaanse verdediger Anele Ngcongca (foto). Die werd door zijn nationale federatie niet vrijgegeven voor het competitieduel van zaterdag op Lokeren (3-1) omdat hij zich geblesseerd afgemeld had voor een interland van enkele dagen eerder. Genk spreekt over 'amateurisme van de bond'.

jatimmermans

De bekerwinnaar was 'not amused' dat het pas vrijdag op de hoogte gebracht was van de vraag om meer uitleg van de Zuid-Afrikaanse federatie over het afmelden van Anele, terwijl die vraag al dinsdag bij de KBVB was aangekomen.

Lees ook: Genk-directeur Degraen: "Amateurisme bij voetbalbond"

"Dat Genk te laat op de hoogte gebracht werd, gaat om een misverstand", verduidelijkte KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock zondag aan Belga. "Normaal gezien communiceert een federatie altijd rechtstreeks met de club in kwestie, en nu is de communicatie van de Zuid-Afrikaanse federatie ongewoon bij ons beland, vandaar het misverstand", klinkt het. "De Zuid-Afrikaanse bond wilde echter geen afwijking op de regels toestaan en daardoor werd Anele geschorst. Genk moet ook weten dat het niet vrijgeven van een speler aan een federatie altijd risico's inhoudt", aldus Van Loock.

Foto Jeffrey Gaens

Aangeboden door onze partners