Gewonde chauffeur geeft ambulancier een pak slaag

Zondagochtend rond 6 uur is op de Rijksweg in Tournebride (Lanaken) een auto tegen een muur en hekwerk gereden. De wagen kwam op zijn zijde tot stilstand. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen en ze de gewonde chauffeur wilde verzorgen gaf die de ambulancier een pak slaag en ging er samen met de passagier lopend vandoor van door. Op een draf renden de man en een vrouw de akkers in. Hun wagen lieten ze achter.

jatimmermans

Het ongeval deed zich voor op de baan Tournebride, even voorbij het kruispunt van de Staatsbaan en de Verbindingslaan. Op de rijbaan waren ook lange remsporen zichtbaar. Naast de hulpdiensten werd ook de brandweer van Lanaken en Maasmechelen opgeroepen. De ambulancier is niet werkonbekwaam. Toch neemt de politie het voorval ernstig.

Ook een getuige zag hoe na het ongeval een man en een vrouw ruzie aan het maken waren op straat en hun wagen nog probeerden recht te duwen.

De wagen hoort toe aan een inwoner uit het Nederlandse Meerssen. Bij het wegrennen verloren de chauffeur en zijn passagier hun paspoort naast de wagen. De brandweer ruimde nadien de brokstukken van de wagen van de straat.

MMD

Foto Mark DREESEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer