Genk-directeur Degraen: "Amateurisme bij voetbalbond"

Racing Genk is boos op de Belgische Voetbalbond (KBVB). Alles draait rond het niet aantreden van de Zuid-Afrikaan Anele Ngcongca zaterdag in het competitieduel op Lokeren (3-1). Hij werd op basis van de FIFA-regels geschorst door zijn nationale federatie omdat hij zich had afgemeld voor een oefeninterland.

jatimmermans

Genk moest het zaterdagavond op de vierde competitiespeeldag zonder verdediger Anele stellen, die door zijn nationale federatie niet was vrijgegeven. Anele was opgeroepen voor de oefeninterland van de Zuid-Afrikaanse nationale elf van afgelopen woensdag tegen Nigeria maar haakte geblesseerd af.

"Wij hebben bij de oproeping van Anele onmiddellijk aangegeven dat de jongen medische problemen had en dat wij vonden dat het nutteloos was dat hij de verplaatsing zou maken", verduidelijkt algemeen directeur Dirk Degraen (foto) in een filmpje op de clubwebsite van de Limburgers. "We gingen ervan uit dat dat voldoende was, de KBVB heeft ons op geen enkele manier ingelicht over een formele vraag van de Zuid-Afrikaanse bond. Blijkt dat er wel degelijk al van dinsdag een vraag lag, die wij pas vrijdag in ons bezit gekregen hebben".

"We hebben nog gevraagd om al het nodige te doen om de beslissing van de Zuid-Afrikaanse bond ongedaan te maken, maar dat is niet gelukt, waarschijnlijk uit frustratie omdat Zuid-Afrika dagen niets gehoord had. Dit is amateurisme van de KBVB en dat aanvaarden we niet. We zullen nu bekijken hoe we onze houding hier verder in bepalen."

Lees ook: Volwassen Lokeren verslaat Genk met 3-1

Foto Jeffrey Gaens

Aangeboden door onze partners