thumbnail: null
thumbnail: null

Wat we onthouden van Pukkelpop 2013

Het zat de organisatie van Pukkelpop dit jaar niet echt mee. Een week voor het festival zegde hun grootste klepper, Neil Young, plots af. Major Lazer, de inderhaast opgetrommelde vervanger voor de rocklegende, zorgde ironisch genoeg wel voor een van de grootste feestjes van deze editie. Met een mix van eigen nummers, fuifklassiekers en vooral veel spektakel wisten ze in geen tijd in de namiddag al de weide van het hoofdpodium te veranderen in een danstempel.

fvranckx

Nog een opmerkelijk "incident" kwam van een andere headliner. Eminem kwam donderdag eerst een halfuur te laat op, leek niet echt live te zingen en stelde bovendien vreemde eisen. Volgens geruchten wilde de rapper in de frontstage geen vrouwen omdat die hem aan zijn exen deden denken, geen al te jonge mensen omdat die hem aan zijn eigen kinderen herinnerden en geen oudere mannen omdat hij dan te hard zou denken aan zijn vader die hem op jonge leeftijd verlaten had. De organisatie nuanceerde dat bericht achteraf door te stellen dat Eminem simpelweg met zijn eigen veiligheidspersoneel wilde werken. Hoe dan ook zal de doortocht van 'Slim Shady' nog lang herinnerd worden.

Wat velen zich ook nog lang zullen herinneren, is de randanimatie op de festivalweide. "Schoremkappers", een safari op het terrein, een kermis, een minidiscotheek,… Soms leek het wel alsof er meer mensen daar zaten dan dat er voor de podia stonden.

Maar op de podia was er uiteraard ook heel wat lekkers te zien. Denk maar Eels die dacht dat 'Beast of Burden' een nummer van Neil Young was, aan Skunk Anansie die met "twenty seconds crazy fucking loud noise" de slachtoffers van de ramp in 2011 herdachten, aan de jonge talenten van De Nieuwe Lichting, onder wie Rhinos are People too uit Peer, die op amper een kwartier hun kunnen moesten tonen en dat examen met glans doorstonden, en uiteraard aan Triggerfinger die zaterdag met hun drieën een hele weide terug wakker bliezen.

We kunnen dus spreken van een geslaagde en bovendien nagenoeg vlekkeloze editie van zoals Ruben Block het noemde "de jaarlijkse Kiewitse feesten". Al hopen we dat Pukkelpop volgend jaar wat meer gespaard blijft van afzeggingen.

Lees maandag meer in uw krant.

FiVr, foto's SD/JoDW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer