Openbare aanbestedingen in Limburg kwart gedaald

Het aantal openbare aanbestedingen is in de eerste helft van het jaar in Limburg met 27 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Confederatie Bouw Limburg. Limburg doet het in verhouding een pak minder slecht dan de andere Vlaamse provincies.

fvranckx

Vergeleken met andere Vlaamse provincies doet Limburg het niet eens zo slecht. Voor heel Vlaanderen is er een daling van het aantal gemeentelijke en stedelijke aanbestedingen met 39 procent. Vlaams-Brabant spant de kroon met een daling van 45 procent.

De cijfers worden bevestigd door een enquête bij de aannemers. “Daaruit blijkt dat 61 procent van de aannemers een daling van het aantal openbare aanbestedingen vaststelt”, aldus Rik Mondelaers van de Confederatie Bouw Limburg. “Maar liefst 27 procent van hen constateert een daling van minstens 20 procent.”

Volgens Rik Mondelaers is de bouwsector hoe dan ook bereid om samen met de gemeenten te zoek naar oplossingen om dringende projecten toch uit te voeren. “De formule van ‘publiek-private samenwerking’ kan ook voor kleinere projecten een oplossing bieden.”

Lees meer in de weekendeditie van Het Belang van Limburg.

GC, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer