Is elite-eenheid Brits leger verantwoordelijk voor dood prinses Diana?

De Britse politie onderzoekt nieuwe informatie over het dodelijk ongeval van prinses Diana en Dodi al-Fayed 16 jaar geleden in Parijs. Scotland Yard had zaterdag gemeld dat nieuwe informatie werd verkregen, zonder details over de inhoud bekend te maken.

evrolix

Ondertussen berichtte het boulevardblad Sunday People dat blijkbaar een elite-eenheid van het leger bij het ongeval zou betrokken zijn geweest. Volgens het bericht, dat ook door andere media werd overgenomen, zou een voormalige militair in een brief erover hebben "opgeschept" dat de elite-eenheid Special Air Services (SAS) voor "de dood van prinses Diana verantwoordelijk is". De al in 2011 geuite beschuldiging was gekend bij het ministerie van Defensie en andere militaire overheden, aldus de krant.

Diana en haar toenmalige begeleider kwamen op 31 augustus 1997 in Parijs om het leven. Officieel onderzoek in Frankrijk en Groot-Brittannië kwam tot de slotsom dat Diana en haar begeleider op de vlucht voor fotografen en door "grove nalatigheid" van hun chauffeur verongelukten. De vader van Dodi, de voormalige eigenaar van Harrods, Mohammed al-Fayed, heeft steeds volgehouden dat het paar "werd vermoord". Diana werd 36 jaar oud, Dodi 42.

Belga Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer