Snowden ontkent dat zijn vader of diens advocaat hem verdedigt

De Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden heeft vrijdag verklaard dat zijn vader, noch de advocaat van zijn vader zijn belangen zal verdedigen. Dat staat vrijdag in een verklaring die werd gepubliceerd door de Amerikaanse niewswebsite Huffington Post. Snowden reageert in de mededeling via e-mail op berichten in "verschillende media, die tijdens hun zoektocht naar informatie werden misleid door individuen die connecties hadden met zijn vader en zo foute informatie hebben verspreid".

dvansant

"Ik zou graag een en ander duidelijk maken: ik heb het geluk dat ik bijgestaan word door een ploeg van de beste advocaten ter wereld en om samen te mogen werken met journalisten met een enorme integriteit en moed die boven alle verdenkingen staan", aldus de ex-medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA in een mail naar Huffington Post.

"Noch mijn vader, noch zijn advocaat Bruce Fein of zijn vrouw Mattie Fein zullen me op de ene of andere manier vertegenwoordigen", voegt hij nog toe.

Snowdens vader Lon heeft zondag nog aangekondigd dat hij een visum had verkregen om zijn zoon te bezoeken die in Rusland ondergedoken zit nadat hij op 1 augustus een tijdelijk visum ontving. Donderdag vroeg de Russische advocaat van Edward Snowden aan Lon om niet meer in contact te treden met zijn zoon uit veiligheidsoverwegingen.

Belga Foto Reuters: Vader Lon Snowden.

Meer over Prism