"Avondklok Egypte met de voeten getreden"

Print
"Avondklok Egypte met de voeten getreden"

Avondklok Egypte met de voeten getreden

Op verschillende plaatsen in Egypte zouden in de nacht van woensdag op donderdag manifestaties hebben plaatsgevonden, ondanks de afgekondigde avondklok. Er is ook sprake van gewelddadige confrontaties. De berichten blijven voorlopig wel onbevestigd.

Op hun website claimen de moslimbroeders van oud-president Morsi dat protestmarsen plaatsvonden in Alexandria, de tweede stad van Egypte. Ook in twee andere noordelijke provincies zou nog gemanifesteerd zijn.

Volgens het officiële Middle East News Agency verzamelden duizenden aanhangers van Morsi zich intussen aan een moskee in het oosten van de hoofdstad Kairo. De onafhankelijke krant Al-Masry Al-Youm en het officiële Al-Ahram melden dan weer dat doorheen de nacht verschillende politiebureaus zijn aangevallen.

Het geweld laaide woensdag hoog op in Egypte, bij het opbreken van een reeks protestkampen door de autoriteiten. Volgens de overheid kwamen 278 mensen om, de moslimbroeders spreken van 2.600 doden. Het juiste aantal is op dit moment onmogelijk te achterhalen.

Lees ook Egyptische premier verdedigt opbreken protestkampen: minstens 278 doden
En Ook uitgaansverbod in Egyptische badplaatsen

Foto AFP